Hoeveel honden gaan er mee?

Dat verschilt per groep, wij zorgen voor voldoende individuele aandacht zodat uw hond niets te kort komt.

Past het allemaal wel in de bus?

Ja, wij hebben ruime bussen waar ventilatiesystemen en veilige benches in geplaatst zijn.

Wordt er nooit gevochten en wie mag er mee?

Natuurlijk moet er in een roedel plaats bepaald worden. Sommige honden willen alleen in de bus alleen in een bench maar kunnen het goed vinden in de groep. Wij houden rekening met verschillende karakters en hebben kennis in huis om te zien als het echt niet werkt in de groep. Uw  hond mag vanaf 10 maanden mee zolang deze de basisprincipes van gehoorzaamheid kent en los mee kan lopen met de roedel. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de hond in staat moet zijn om met de wandelingen mee te lopen. Een praktisch probleem is de loopse teef, ik neem haar niet mee kort voor, tijdens en kort na haar loopsheid. Reuen dienen gecastreerd te zijn, dit mag ook met een implantaat.

Gaat er nooit een hond alleen aan de wandel?

Nieuwe honden gaan eerst aan de lijn. Tijdens het lopen letten we goed op hoe de hond zich gedraagt, zijn lichaamstaal naar de andere honden toe is en of uw hond komt als er lekkers uitgedeeld word.  Als alles goed verloopt kan uw hond lekker los. Honden zijn van nature roedeldieren en zullen meestal bij de roedel blijven. Een loopse teef, onweer of andere invloeden van buitenaf kunnen aanleiding zijn dat uw hond tijdelijk zoek raakt. Wij zetten alles in het werk om uw viervoeter weer veilig thuis te brengen!  De honden dragen altijd de halsband van Easydog met een penning waar het telefoonnummer van Easydog op staat. Mocht de hond schade aanrichten tijdens zijn wandeling beroepen wij ons op artikel 6:179, de eigenaar van de hond is aansprakelijk voor de veroorzaakte schade.

Hoe zit het met entingen, dierenarts en andere zaken?

Elke hond is ingeënt tegen de meest voorkomende hondenziektes, titerbepalingen gelden bij ons ook.  Het spreekt voor zich dat uw hond in goede conditie is en geen last heeft van vlooien, teken, oormijt en wormen. Mocht uw hond tijdens het vervoer van en naar huis, of tijdens de wandeling iets overkomen dan zullen wij uw hond onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Deze kosten zijn dan voor uw rekening.

Hoe zit het met vakanties en afzeggingen?

Wanneer wij op vakantie ga kunt u lezen op de site. Hier staan alle dagen in wanneer er geen uitlaatdienst is.. Verder bij ziekte of ongevallen zullen wij ons uiterste best doen om de wandelingen toch door te laten gaan. Voordeel is dat we elkaar dan op kunnen vangen. Natuurlijk gaat u ook wel eens met vakantie, prettig als dit op tijd word doorgegeven zodat wij niet in een huis zonder hond staan. Bij een weeralarm lopen wij niet. Ook wanneer het boven de 24 graden is laten wij de groepswandeling niet door gaan ter bescherming van uw hond.  Dan schakelen we over naar korte wandelingen.

Hoe zit het met betalen?

Easydog werkt met een maandabonnement. Dit betekent voor u een vast bedrag in de maand ongeacht uw vakantie en die van ons. Onze vakantiedagen zijn al verrekend in het abonnementsgeld. De betaling dient u iedere maand in de eerste week te voldoen, met de naam van de hond en de maand waar u voor betaalt. Het tarief vindt u onder het kopje tarieven op de site. Wanneer de betaling tijdig binnen is halen wij ook de rest van de maand uw hond op voor een lekkere wandeling. Opzeggen doet u minimaal 1 kalendermaand van te voren.

Waar wandelen wij ?

Afwisseling is leuk voor uw hond en voor ons. Plaatsen waar uw hond in alle vrijheid en veiligheid  kan rennen en dollen met de andere honden uit de roedel.

Download hier de spelregels van Easydog.